Kjoek children’s books website in Holland covers Rosemary Sutcliff

The lively Dutch website Kjoek! which claims that on it ‘you can find anything about children’s books’, writes about Rosemary Sutcliff here, along with other children’s writers, kinderboekenschrijvers in Dutch I think!  

Rosemary Sutcliff schreef historische romans. Haar boeken spelen zich bijna allemaal af in Engeland, van de Bronstijd tot de 17e eeuw na Christus, maar voornamelijk tijdens de Romeins-Britse tijd. Veel van haar boeken beschrijven een overgang. Soms van haar hoofdpersonen, die hun jeugd achter zich laten en volwassen worden. Soms ook van het land zelf, waarin de macht overgenomen wordt door een ander volk. In haar boeken heeft ze grote aandacht voor het innerlijk van haar personen, de natuur en het leven van alledag. Ze bereidde zich dan ook grondig voor op het schrijven. Ze heeft ook een aantal oude sagen en legenden bewerkt: onder andere Beowulf, Koning Arthur en Robin Hood.


One thought on “Kjoek children’s books website in Holland covers Rosemary Sutcliff

  1. Thanks for mentioning Kjoek! Although ‘anything’ may be a bit of an exaggeration, it is a fact that this we have the most complete information in Dutch about Rosemary Sutcliff on our website.

    She is one of my favourite writers.

    Kind regards,

    Like

Do Leave a Response

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s